EXCURSIE IN BUCOVINA

În excursia organizată la sfârșitul de an școlar 2009 elevii de la Centrul Educativ s-au putut bucura de vizitarea a trei obiective turistice:

Salina Cacica este cunoscuta pe plan internaţional fiind vizitata anual de mii de turisti din întreaga lume, datorita exploatării de sare din această localitate ce işi are inceputurile înainte de 1775. O altă atracţie a zonei o reprezintă Sanctuarul Marian din centrul localității Cacica și strandul cu apă sărată loc ideal pentru tratarea diferitor afecţiuni, precum şi lacul sărat din mină.

Mănăstirea Voroneţ este ctitorită de Ştefan cel Mare. În 1488, mesterii zidari, cu piatra și lemn aflate din belsug in imprejurimi si cu ajutorul razesilor, au ridicat, in timpul-record de trei luni si exact trei saptamani, biserica. Voievodul a ales acest loc deoarece aici traia Daniil Sihastru cel care l-a sfatuit sa facă mănstirea pentru a izbuti în lupta cu turcii. Multa vreme s-a crezut ca pustnicul Daniil a fost doar o figura de legenda. Astazi existenta istorica a anahoretului nu mai este pusa la indoiala.

Mănăstirea Humor Din pisania sapata in piatra, asezata la intrare pe peretele exterior al sfantului locas, aflam ca biserica a fost zidita in anul 1530 de Toader Bubuioga, mare logofat si membru al divanului Moldovei si, sotia sa, Anastasia. Sfantul locas se inalta la o distanta de vreo 300 de metri de ruinele unei mai vechi biserici manastiresti a carei constructie a fost realizata inca de pe vremea lui Alexandru cel Bun (1400-1432).

Articole publicate pe blog