VREAU SA INVAT! CENTRU DE ZI PENTRU COPII RROMI

Preluat din Ziarul de Roman

Joi, 17 noiembrie 2011, la orele 16.00, s-a deschis Centrul de zi "Vreau să învăț" din strada Fabricii. Așezămîntul social este destinat școlarilor de etnie rromă.


Centrul de zi de tip after school, destinat școlarilor defavorizați de etnie rromă,este rezultatul unui proiect susținut de un grup de șase instituții partenere: Parohia "Precista Mică", Primăria municipiului Roman, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Fundația Umanitară Pacea și Asociația Iubire și Speranță.
"Activitatea urmărește preluarea a 30 de copii din această comunitate (circa 15% din totalul grupului țintă), cu vîrsta cuprinsă între 7 și 16 ani, pentru a fi cît mai motivați în continuarea procesului educațional școlar, cu scopul de creștere a performanțelor școlare și pentru crearea în timp a unor repere model pentru ceilalți copii și tineri de etnie romă din aceeași comunitate", a precizat preotul Mihăiță Popovici, parohul Bisericii "Precista Mică" din Roman.



În Capela Ortodoxă (naos) s-a amenajat un spațiu cu mese și scaune pentru desfășurarea activităților de pregătire a lecțiilor. Întreaga activitate va respecta matricea anului școlar. Zilnic, după efectuarea orelor de curs, între orele 14.30 - 17.30 se derulează programul de pregătire individuală, cu sprijinul unui număr mare de intelectuali și cadre didactice voluntare. La finalul activităților zilnice, elevii beneficiari ai proiectului primesc și un supliment alimentar. Astfel, copiii se reîntorc în propriile familii cu materia pregătită pentru a doua zi de școală. Totodată, copiii vor fi ajutați, după caz, cu îmbrăcăminte adecvată, rechizite, cărți.
"S-a pus la dispoziție și o mică bibliotecă școlară, amplasată în același spațiu al Capelei. Selecția beneficiarilor a fost efectuată după criterii bine stabilite, oferindu-se tuturor copiilor egalitate de șanse pentru ocuparea numărului propus", a mai spus preotul Mihăiță Popovici.

Articole publicate pe blog