SFINTE ANTOANE ROANGA-TE PENTRU NOI!

Rugaciune de multumire înălțată Bunului Dumnezeu și mijlocitorului nostru Sf. Anton.


”Împărate al veacurilor, Cel ce nu suferi stricăciune, Tu ţii în dreapta Ta toate cărările vieţii omeneşti cu puterea proniei Tale celei mântuitoare. Îţi mulţumim pentru binefacerile Tale cele arătate şi cele ascunse, pentru viaţa pământească şi pentru cereştile bucurii ale Împărăţiei Tale. Arată-ne şi de acum înainte mila Ta, celor care cântăm: Slavă Ţie, Dumnezeule, în veci!”

(Acatistul de mulțumire - Slavă lui Dumnezeu pentru toate)




Alexandra

În urma demersurilor făcute de Ziarul de Roman, Fundația Pacea o va sprijini financiar și medical pe Alexandra Antoci.

În ediția de vineri, 1 iunie 2012, Ziarul de Roman a publicat cazul emoționant al Alexandrei Antoci, în vîrstă de numai cinci ani și patru luni, care suferă de tetrapareză spastică. Mama copilei, Mihaela Bojean, a apelat la Ziarul de Roman pentru a-și spune povestea, în speranța că oamenii de bine o vor ajuta să depășească momentul dificil prin care trece.
Mihaela Bojean a povestit că primele semne ale bolii le-a observat cînd Alexandra refuza, din ce în ce mai des, să stea în picioare. Diagnosticul medicilor din Iași și București a fost dur: fetița suferea de tetrapareză spastică. Situația lor s-a înrăutățit datorită condițiilor finaciare.
În urmă cu cîteva luni, soțul Mihaelei a rămas șomer și puținii banii pe care îi cîștigă muncind cu ziua se duc pe plata chiriei. Mai mult, Mihaela și-a dedicat tot timpul îngrijirii fetiței și nu mai poate lucra.
Impresionată de povestea familiei, fundația umanitară Pacea le-a întins o mînă de ajutor. “Am făcut o anchetă socială și am stabilit că acest caz merită atenția noastră. Pentru început, îi vom face buletin mamei, pentru că nu are, apoi o vom ajuta să facă demersuri pentru a avea dreptul la pensie de însoțitor. În acest fel, va avea un venit cît de cît stabil. Am înțeles că, prin intermediul unei fundații din Galați, au contactat o clinică de acolo, care ar putea să-i ajute. Am luat legătura cu medicii de acolo și vom ajuta familia cu o sumă de bani care să acopere cheltuielile de călătorie și de spitalizare. În plus, în fiecare zi, fetița va merge la cabinetul de kinetoterapie al fundației, unde, alături de specialistul nostru, va face exerciții de recuperare“, a spus părintele Emilian Dumea, coordonator proiecte în cadrul fundației umanitare Pacea.

Ziarul de Roman

Stop violenței în familie!!!!


În ziua de azi, tot mai multe știri ne uimesc cu cazuri de violență în familie, de la bărbați agresivi la mame denaturate, care ajung să se și omoare din motive foarte banale. Violența în familie se referă la agresiunile aduse copiilor, bătrânilor, sau altor rude, iar violența domestică este cuprinsă în aceasta categorie, referindu-se la agresiunile între parteneri. Prin agresiune ne referim la “orice acțiune fizică sau verbală săvârșită cu intenție de către un membru de familie împotriva altui membru al aceleiași familii, care provoacă o suferință fizică, psihică, sexuală sau un prejudiciu material“.

Acest fenomen este întărit de anumiți factori cauzali precum concepția bărbatului că el domină, că femeia trebuie să fie supusă bărbatului; dar și de factorii favorizanți precum sărăcia, consumul de alcool și droguri, stresul, bolile psihice etc. Victimele pot suferi pe lângă răni și alte probleme la nivel fizic și probleme la nivelul social care afectează munca și sarcinile cotidiene, relațiile cu cei din jur,  comportament agresiv, emoții și conflicte interioare, stress post-traumatic etc.

Trebuie să se înțeleagă că violența nu este o cale de rezolvare a problemelor, doar de înrăutățire a situației. Trebuie odată pentru totdeauna să se spună STOP VIOLENTEI!

Violența  presupune putere si control. Cel care abuzează se simte puternic și important când rănește o altă persoană. Și nu întotdeauna este implicată violența fizică, câteodată abuzatorul controlează situația prin intimidare și amenințare. Dar orice ar spune cel care abuzează, nu există scuză pentru comportamentul violent. Toate tipurile de abuz sunt dăunătoare, iar victima nu trebuie niciodată învinuită. Cei mai mici, copiii, sunt cele mai mari victime ale violenței în familie!

Educație rutieră și civică

Ziua de 31 mai, a fost pentru cei 55 de copii din cadrul proiectului educational ”a doua șansă”, o zi importantă și așteptată cu deosebit interes.
Încă de la orele 9,00 așteptau cu nerăbdare sosorea agenților de poliție din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Neamţ împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Roman, care l-eau pregătit un program deosebit.
Timpul petrecut împreună a fost împărțit în trei momente:
- demonstrație de dresaj cu cei mai buni câini de poliție ai județului.
- educație rutieră prin concurs de bicicletă și carting.
- testarea cunoștințelor rutiere.
Ziua s-a încheiat cu premierea celor mai isteti copii cu legitimații de polițist pentru o zi și cu multe alte premii.
                                                          
 







Articole publicate pe blog