Alexandra

În urma demersurilor făcute de Ziarul de Roman, Fundația Pacea o va sprijini financiar și medical pe Alexandra Antoci.

În ediția de vineri, 1 iunie 2012, Ziarul de Roman a publicat cazul emoționant al Alexandrei Antoci, în vîrstă de numai cinci ani și patru luni, care suferă de tetrapareză spastică. Mama copilei, Mihaela Bojean, a apelat la Ziarul de Roman pentru a-și spune povestea, în speranța că oamenii de bine o vor ajuta să depășească momentul dificil prin care trece.
Mihaela Bojean a povestit că primele semne ale bolii le-a observat cînd Alexandra refuza, din ce în ce mai des, să stea în picioare. Diagnosticul medicilor din Iași și București a fost dur: fetița suferea de tetrapareză spastică. Situația lor s-a înrăutățit datorită condițiilor finaciare.
În urmă cu cîteva luni, soțul Mihaelei a rămas șomer și puținii banii pe care îi cîștigă muncind cu ziua se duc pe plata chiriei. Mai mult, Mihaela și-a dedicat tot timpul îngrijirii fetiței și nu mai poate lucra.
Impresionată de povestea familiei, fundația umanitară Pacea le-a întins o mînă de ajutor. “Am făcut o anchetă socială și am stabilit că acest caz merită atenția noastră. Pentru început, îi vom face buletin mamei, pentru că nu are, apoi o vom ajuta să facă demersuri pentru a avea dreptul la pensie de însoțitor. În acest fel, va avea un venit cît de cît stabil. Am înțeles că, prin intermediul unei fundații din Galați, au contactat o clinică de acolo, care ar putea să-i ajute. Am luat legătura cu medicii de acolo și vom ajuta familia cu o sumă de bani care să acopere cheltuielile de călătorie și de spitalizare. În plus, în fiecare zi, fetița va merge la cabinetul de kinetoterapie al fundației, unde, alături de specialistul nostru, va face exerciții de recuperare“, a spus părintele Emilian Dumea, coordonator proiecte în cadrul fundației umanitare Pacea.

Ziarul de Roman

Articole publicate pe blog