VREAU SA INVAT! CENTRU DE ZI PENTRU COPII RROMI

Preluat din Ziarul de Roman

Joi, 17 noiembrie 2011, la orele 16.00, s-a deschis Centrul de zi "Vreau să învăț" din strada Fabricii. Așezămîntul social este destinat școlarilor de etnie rromă.


Centrul de zi de tip after school, destinat școlarilor defavorizați de etnie rromă,este rezultatul unui proiect susținut de un grup de șase instituții partenere: Parohia "Precista Mică", Primăria municipiului Roman, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Fundația Umanitară Pacea și Asociația Iubire și Speranță.
"Activitatea urmărește preluarea a 30 de copii din această comunitate (circa 15% din totalul grupului țintă), cu vîrsta cuprinsă între 7 și 16 ani, pentru a fi cît mai motivați în continuarea procesului educațional școlar, cu scopul de creștere a performanțelor școlare și pentru crearea în timp a unor repere model pentru ceilalți copii și tineri de etnie romă din aceeași comunitate", a precizat preotul Mihăiță Popovici, parohul Bisericii "Precista Mică" din Roman.



În Capela Ortodoxă (naos) s-a amenajat un spațiu cu mese și scaune pentru desfășurarea activităților de pregătire a lecțiilor. Întreaga activitate va respecta matricea anului școlar. Zilnic, după efectuarea orelor de curs, între orele 14.30 - 17.30 se derulează programul de pregătire individuală, cu sprijinul unui număr mare de intelectuali și cadre didactice voluntare. La finalul activităților zilnice, elevii beneficiari ai proiectului primesc și un supliment alimentar. Astfel, copiii se reîntorc în propriile familii cu materia pregătită pentru a doua zi de școală. Totodată, copiii vor fi ajutați, după caz, cu îmbrăcăminte adecvată, rechizite, cărți.
"S-a pus la dispoziție și o mică bibliotecă școlară, amplasată în același spațiu al Capelei. Selecția beneficiarilor a fost efectuată după criterii bine stabilite, oferindu-se tuturor copiilor egalitate de șanse pentru ocuparea numărului propus", a mai spus preotul Mihăiță Popovici.

ANGELS 10 ANI DE ACTIVITATE IN ROMANIA



Asociatia ANGELS din Orasul Herrenberg, infiintata de doamna Angelika Knappe, a sarbatorit in ziua de 11 noiembrie 2011, implinirea a zece ani de activitate.









ANGELS este partenerul Fundatiei Umanitare Pacea inca de la infiintare din anul 2001, colaborand foarte frumos cu Fratele Roberto Peretti cel care a infiintat Fundatia Umanitara Pacea.









Numeroasele proiecte derulate impreuna, precum construirea Centrului Educativ, sponsorizarea cabinetului medical si sustinerea cu materiale scolare, alimente, imbracaminte si transport scolar a 50 de copii care frecventeaza centrul nostru, ne bucura foarte mult.

Multumim lui Dumnezeu si Asociatiei "Angels" pentru toat binele care a fost facut si care se va face in continuare.

Pace si Bine!

CONCERT DE BINEFACERE IN GERMANIA PENTRU COPII SARACI DIN ROMAN




In data de 11 noiembrie in Germania, mai precis in orasul Herrenberg, s-a organizat un concert de binefacere la implinirea a zece ani de activitate a Asociatiei "Angels".




Banii stransi in urma acestui concert vor fi folositi pentru alfabetizarea si educarea celor 50 de copii de etnie roma care frecventeaza Scoala noastra.




Multumim din suflet Asociatiei "Angels" , doamnei Angelika Knappe si tuturor binefacatorilor nostriii din Germania.




Pace si Bine!

Dacă...







"DACĂ STAI SĂ JUDECI OAMENII NU MAI AI TIMP SĂ-I IUBEŞTI"





Maica Tereza

Dacă...









"Dacă ai putea iubi îndeajuns, ai putea fi cea mai puternică fiinţă"


Emmett Fox













Aminteşte-ţi mereu...


Când viaţa nu-ţi este uşoară, aminteşte-ţi mereu aceste lucruri...
Să ştii în inima ta:
că există oameni care nu te uită niciodată.
Că mereu întâlneşti un curcubeu după o furtună.
Să crezi că Îngerul tău păzitor există cu adevărat.
Să vezi prezentul tău ca un dar, iar viitorul tău ca u dar şi mai mare.
Să continui să semeni mereu seminţele viselor tale, şi dacă continui să crezi în ele, visele tale nu vor întârzia să înflorească în tine.......

Gadjo

Grazie p. Valentino Maragno e Caritas antoniana di Padova!



Credi che il tuo angelo custode e davvero!


Pace e Bene a tutti voi cari benefattori!

Solidaridad!




Când viaţa nu+ţi este uşoară, aminteşte+ti mereu că există oameni care nu te uită niciodată.

*Cuando la vida no es fácil, recuerda siempre que hay gente que nunca olvidará.*

P: Emilian Dumea

Danke schon fur eure hilfe!



Gott segne euch für die Armen zu arbeiten.
Unser Haus ist Ihre Haus.
Engel- Beschützer der Fundatia Pacea.
Wir danken Ihnen von Herzen.
Friede und Heil!
P. Emilian Dumea

Caro amico Mino Damato.....







Qualche volta basta una sola parola, io lo so, e anche tu lo sai, caro amico.
R.I.P.
P. Emilian Dumea

Tiganii în audiență la Papa Benedict




În data de 11 și 12 iunie la Vatican au fost așteptati peste 2000 de rromi in audiență privată la Sfântul părinte Papa Benedict.
La această întâlnire au participat și tigani din Orașul Roman, personal întâlnind un grup de 11 persoane din orașul nostru dar care s-au stabilit in Genova - Italia.
Bucuria mea a fost mare deoarece printre ei se aflau doi dintre tinerii care au invățat să scrie și să citească în cadrul proiectului ”a doua șansă”, inițiat de Fundatia Pacea.
Atmosfera a fost una de bucurie, muzică, dansuri dar și mari emoții la salutul in limba romani a sfântului Părinte.
Fr. Emilian Dumea

Francisc omul păcii!





Sub titulatura ”Francisc omul păcii” s-au desfășurat in perioada 24 - 26 iunie la Centrul Social Sf. Anton diferite activități de divertisment și recreere la care au participat 138 de copii din Roman Și satele invecinate orașului nostru, copii a căror părinti sunt plecati in străinătate la muncă, sau copii pe care Fundatia Umanitară pacea îi susține în dezvoltarea lor fizică, morală și spirituală prin diferite proiecte umanitare și educative.
Copii s-au distrat la maxim participând la diferite concursuri de poezie, cântece, dansuri și întreceri sportive.
Cei mai iscusiți dintre ei au fost recompensați cu premii consistente.

La sfârșit de an scolastic se cuvine să mulțumim tuturor binefăcătorilor noștri:
Primăria Roman - dl primar Dan Laurențiu Leoreanu.
Caritasului Antonian din Padova - P. Valentino Maragno.
Asociația Angels Germania.
Asociația Amics della Unesco.
Grupul de prieteni din Zalău.
Tuturr persoanelor care din puținul lor au contribuit la buna desfășurare a proiectelor desfășurate în acest an.

Dumnezeu în marea sa bunătate să vă răsplătească cu tot binele din lume.
Pace și Bine!...
Fr. Emilian Dumea

Multumim tuturor binefacatorilor noștri



„Dumnezeu are de făcut cu fiecare dintre noi o lucrare. Pentru fiecare dintre noi, Dumnezeu a pregătit faptele bune în care trebuie să umblăm. Fiecăruia dintre noi, Dumnezeu ne-a rânduit un câmp de lucru. O sarcină de purtat. O lucrare de făcut. Un steag de înălţat.
Nimeni nu ne poate nici înlocui, nici scuti de slujba noastră, fiindcă fiecare şi-o are pe a lui.
Când o împlinim cu bucurie şi cu dragă inimă, în chip fericit, vom fi vrednici de răsplată.” (I Cor. 9, 16-17)




Dragi binefăcători,



Suntem de mult timp impreuna si deja formam o mare familie. Ne bucurăm ca „lucrati” cu noi la realizarea proiectelor umanitare pe care le desfăşurăm.
Vă mulţumim că suntem în atenţia Dvs şi ori de câte ori este posibil ne ajutaţi să mergem mai departe.
Asigurându-vă de profunda noastră consideraţie vă garantăm că sumele trimise de Dvs, sunt utilizate strict în scopuri caritabile.
Dumnezeu să vă răsplătească generozitatea şi Sf Anton de Padova să vă ocrotească, atât pe Dvs cât si pe cei dragi!

Pace şi numai Bine!


Preşedinte,
Pr. Emilian-Ionel Dumea

IMNUL DRAGOSTEI

I Corinteni 13, 1-10
„De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, m-am făcut aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş avea darul proorociei şi de aș cunoaşte toate tainele şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Şi de aş împărţi toată avuţia mea săracilor şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nu-mi folosește la nimic. Dragostea este îndelung răbdătoare; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se mândrește. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le speră, toate le rabdă.
Dragostea nu va pieri niciodată.


SFÂRȘIT DE AN ȘCOLAR 2011





S-a apropiat cu paşi repezi sfârşitul de an şcolar şi în acelalaşi timp, pentru unii dintre noi, încheierea unei etape importante din viaţa noastră, pe care am trăit-o aici, la Centrul Social „Sfântul Anton”.

Acum privind înapoi cu nostalgie, realizăm frumuseţea clipelor petrecute in şcoala...şi să le apreciem la adevărata lor valoare.

Viaţa de şcolar este o experienţă unică pe care, ne-aţi acordat privilegiul sau...”a doua şansă” s-o trăim. Am învaţat să scriem şi să citim..., am trăit împreună multe experienţe frumoase, am cunoscut oameni noi şi am legat prietenii frumoase... S-au întâmplat muuuulte lucruri, unele extraordinare de care ne vom aduce aminte toată viaţa, dar si lucruri mai puţin frumoase, pe care noi le-am uitat pe loc … însă ... sperăm ca şi doamnele învăţătoare şi să poată uita... Căci fiecare dintre noi este un diamant care, odată bine şlefuit, va străluci pentru totdeauna.

Sperăm si promitem ca ne vom strădui să fim „diamante strălucitoare”, „oameni adevăraţi” în orice situaţie, să devenim aşa precum sunteţi dumneavoastră - îndrumatorii noştrii, mentorii şi profesorii nostri, ce ne-aţi fost aproape si ne-aţi sprijinit în ciuda tuturor bucuriilor sau problemelor pe care, cu sau fără voia noastră... le-am cauzat.

Vrem să mulţumim părinţilor, bunicilor şi tutorilor noştrii, care au fost alături de noi pe tot parcursul vieţii şi care ne vor îndruma şi de acum încolo.

Mulţumiri speciale din partea noastră adresăm părintelui Emilian Dumea si tuturor părinţilor franciscani …., care timp de 2 ani a fost alaturi de noi si ne-au aratat mereu calea cea buna in această perioada.Ştim ca au făcut eforturi pentru ca noi să ne bucurăm de cele mai bune condiţii, din toate punctele de vedere. Le suntem veşnic recunoscători!


Gândurile noastre de mulţumire se îndreaptă acum, spre doamnele învaţătoare …, dumnealor sunt persoanele care ne-au lansat pe acest drum plin de provocări al şcolii si au pus bazele cunoştinţelor noastre.
De asemenea vrem sa mulţumim doamnei director şi tuturor profesorilor noştrii care ne-au împartaşit experienta lor de viaţă si cunoştinţele lor. Ei sunt cei care ne-au acordat o atentie deosebită si ne-au fost alaturi în cele mai importante momente, din această perioadă.

“ Sunt frunze ce nu cad,
chiar dacă vântul bate,
sunt inimi tari care nu se despart,
chiar dacă sunt departe.”

Acestea sunt cuvintele care sperăm să ne caracterizeze pe parcursul anilor ce vor urma, anii de gimnaziu... si nu numai...
In incheiere multumim din nou tuturor persoanelor ce ne-au fost alaturi si carora le suntem recunoscatori, şi-i asigurăm de toată aprecierea si devotamentul nostru.

elevul Guță din a IV.

Pacea adevărată!

Doamne, fă din mine un instrument al iubirii tale: Acolo unde este ură, ajută-mă s-a aduc iubire, Acolo unde e greșeală, ajută-mă s-a aduc iertare, Acolo unde-i dezbinare, ajută-mă s-a aduc unire, Acolo unde-i îndoială, ajută-mă s-a aduc credintă, Acolo unde-i disperare, ajută-mă s-a aduc sperantă, Acolo unde-i întuneric, ajută-mă s-a aduc lumina, Acolo unde-i suferință, ajută-mă să aduc bucurie. O Doamne, ajută-mă să caut mereu: Să iubesc nu sa fiu iubit, Să înțeleg, nu să fiu înțeles, Să iert, nu să fiu iertat . Căci doar dacă vom dărui, vom primi înapoi, Și doar dacă vom ierta, vom fi iertați și noi Și doar dacă vom iubi, vom fi iubiți și noi. Rugăciune atribuită Sfântului Francisc din Assisi.

Sărăcia e o problemă???

Sărăcia e o problemă nu datorită faptului că unii sunt bogaţi iar alții săraci. Sărăcia e o problemă nu pentru că purtătorii de cuvânt ai acelei societăţi datorită căreia săracii devin săraci susţin că săracii sunt săraci pentru că sunt leneşi, nepăsători, incompetenţi. Sărăcia e o problemă nu pentru că este extrem de dificil pentru cineva care s-a născut în sânul ei să se ridice deasupra ei, chiar şi dacă e norocos, descurcăreţ sau harnic. Sărăcia e o problemă nu pentru că cineva e forţat prin discriminare rasială să ocupe o poziţie economică şi socială inferioară celei care i-ar reveni dacă ar fi de altă naționalitate, confesiune religioasă sau culoare. Sărăcia e o problemă nu pentru că este îngrozitoare și ne forţează să acordăm atenţie exclusiv asupra aspectelor materiale ale vieţii, asupra faptului că ne e frig, ne e foame, nu avem ce îmbrăca, nu avem medicamente. Sărăcia e o problemă nu pentru că, vagabonzi şi cerşetori, muncitori necalificaţi şi paznici de noapte vorbesc mai mult despre bani, preţuri şi calitatea mărfurilor decât directorii de fabrici şi managerii de bănci. Sărăcia e o problemă nu pentru că omul sărac nu are mijloace pentru a se ridica deasupra grijilor sale de bază, deasupra mâncării, a încălzirii, a iluminării, deasupra izolaţiei acoperişului. Sărăcia e o problemă nu pentru că omul sărac nu poate să îi pună în mână copilului său alte cărţi decât cele pe care i le oferă şcoala decăzută intelectual. Sărăcia e o problemă nu pentru că omul sărac poartă doar haine urâte de la second-hand, sau are în casă doar mobilă urâtă, covor urât, lampă urâtă, pereţi sau tapet în culori respingătoare. Sărăcia e o problemă nu pentru că omul sărac nu poate beneficia de spitalizare și îngrijire medicală conform drepturilor fiecărei persoane. Sărăcia e o problemă nu pentru că....Defapt, poate cineva să-mi spună care e problema??? Fr. Emilian Dumea

O nouă șansă

Unul din trei rromi din românia are doar patru clase. Cel mult jumătate au făcut şi gimnaziul. În schimb, un sfert din populaţia rromă declară că nu ştie să scrie şi să citească. În ciuda acestei situaţii, un fapt de necontestat, concluzia a numeroase studii sociologice făcute în ultimii ani e că rromii îşi vor copiii la şcoală. Ca şi în cazul populaţiei majoritare, sărăcia este cea care-i împiedică pe rromi să-şi împlinească aspiraţia de a-şi vedea copiii şcoliţi, fără a exista vreo legătură cu etnia, se arată într-o cercetare recentă a Fundaţiei Soros. A doua șansă acordată de Fundația Umanitară ”Pacea” a peste 50 de copii și tineri de etnie rromă s-a dovedit a fi un succes, efortul și munca intregului colectiv al Fundatiei a fost răsplătite de acesti minunați elevi cu frumoase cuvinte de mulțumire. Impresionant este faptul ca și părinții copiilor au ințeles cât de important este să știi să scrii și să citești, mulți dintre ei venind la sediul Fundației spunând: ”orașai, băiatul meu mi-a citit pe televizor” sau ”fata mea mi-a citit din carte”. Aceasta este intr-adevăr o realizare, eforturile și munca de ai face să înțeleagă că școala este importantă și-a atins scopul. ”Acum pot merge orunde și nu trebuie să mai întreb pe nimeni în ce gară sau oraș am ajuns, sau ce scrie pe afiș”, spune unul dintre tinerii care a beneficiat de această a doua șansă. Într-adevăr, Omul este o făptură minunată! Fr. Emilian Dumea

Despre generalizare

Dacă e un lucru pe care să-l fi învăţat în toţi aceşti ani de când lucrez in cadrul Fundației Pacea este să nu fac generalizări. Deşi să generalizezi poate fi distractiv şi îţi lasă impresia că poţi înţelege mai uşor lumea, rezultatul este mai degrabă o gândire îngustă şi rigidă, care se poate transforma în prejudecată. Iar prejudecata poate avea tot felul de consecinţe negative. Dacă faci generalizări despre o populaţie, atunci este o certitudine statistică faptul că o mare parte din acea populaţie se va comporta deferit de regula generală enunţată de tine. Am fost învățat de acasă să cred cu sfințenie, că, România este cea mai frumoasă și ce mai bogată țară și că românii sunt cei mai ospitalieri dintre europeni... Obişnuim mereu să facem glume despre cât de zgârciţi sunt evreii; despre irlandezi că sunt proşti; despre italieni că sunt laşi; şi ne place foarte mult să-i considerăm pe toţi americanii naivi. Am întâlnit francezii care miroseau a transpirație, germani care nu au simţul umorului, englezi care au compasiune doar pentru câini și pisici şi personal până în ziua de azi nu am reuşit să scap de impresia că ruşii sunt un popor crud iar ungurii hoți de țară. Doar după ce am început să cunosc tot mai mulţi oameni de diferite naţionalităţi, am înţeles că a face astfel de generalizări nu are sens, că fiecare națiune trebuie respectată și la rându-i să respecte. Lipsa respectului duce la extremism, iar extremismul a distrus omenirea. Fr. Emilian Dumea

Orfani cu parinți

După căderea comunismului interesul pentru soarta copiilor orfani din România s-a mărit din cauza că adesea aceștia cădeau pradă abuzurilor și traficului cu ființe vii. Însă odată cu trecerea anilor România s-a trezit cu o altă categorie de orfani, adica copiii ai caror parinti au emigrant in Europa ca să caute un trai de viață mai bun. In prezent in Romania exista 350.000 de ”orfani albi”, potrivit unor date publicate de Asociatia "Arborele Vieții". Cea mai afectată regiune de acest fenomen este în mod particular Moldova, unde se află 100.000 de copii " care au ajuns să crească fără unul sau ambii părinți , urmată de Transilvania, Oltenia si Muntenia. Potrivit organizaţiei italiene L'Albero della Vita, care citează date UNICEF, aproximativ şapte la sută dintre copiii români cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani sunt afectaţi de fenomenul plecării unuia sau ambilor părinţi la muncă în străinătate. Studiul a fost prezentat la Milano, în cursul seminarului pe tema "Lăsaţi în urmă. Familia transnaţională şi orfanii albi în Moldova României", organizat împreună cu reprezentanţa Comisiei Europene şi fundaţia "Patrizio Paoletti". Organizaţia L'Albero della Vita afirmă că, în afara celor 350.000 de copii abandonaţi de părinţi, alţi 400.000 de minori români s-au confruntat, cel puţin o dată în viaţă, cu problema lipsei părinţilor. Astfel, în total, din cei aproximativ cinci milioane de copii români, 750.000 au fost afectaţi mai mult sau mai puţin de plecarea unuia sau ambilor părinţi în străinătate. Potrivit datelor prezentate, în momentul de faţă există 157.000 de copii români ai căror taţi sunt plecaţi în străinătate, 67.000 care trăiesc fără mamele care au emigrat şi 126.000 ai căror părinţi sunt plecaţi din România. În plus, jumătate dintre aceşti copii sunt mai mici de zece ani. Conform organizaţiei italiene, în prezent patru milioane de români se află în alte ţări, dintre care 796.477 sunt înregistraţi oficial în Italia. Astfel, 15 la sută dintre familiile din România au cel puţin un membru plecat în străinătate. Dacă tatăl este plecat în străinătate, în 21 la sută din cazuri copiii nu îl văd între doi sau patru ani, iar 28 la sută pentru perioade mai lungi. Treizeci şi unu la sută dintre românii care au plecat la muncă în străinătate recunosc că situaţia familiei nu s-a îmbunătăţit datorită banilor trimişi după plecare.

Ce-mi dai dacă dau copilul la școală?

Alexandru Macedonski – Rondelul țiganilor

Țiganii merg fără-ncetare-
Nu știu nici ei când au pornit,
Dar se tot duc necontenit,
Împinși de-o vecinica chemare.
Cu galbeni ochi pierduți în zare,
- De când se știu s-au pomenit-
Țiganii merg fară-ncetare:
Nu știu nici ei când au pornit.
Mereu țigani, -cu mic, cu mare,
Au tot născut și-au tot murit-
Și tot spre visul ne-mplinit,
Răpiți de-aceeași aiurare,
Țiganii merg fără-ncetare.


Un politician italian a declarat că este mai uşor să fie educat un câine decât un țigan, afirmând că țiganii refuză să muncească şi fac copii pentru a-i trimite la furat. "Este mai uşor să educi un câine decât un copil rom. Câinii şi copiii, dacă îi educi, apoi sunt educaţi. Dar, dacă nu îi educă nimeni, urinează pe garduri. Nici măcar căţeluşul meu nu urinează pe garduri, doar pe copaci". Deşi consideră că "toate etniile pot fi integrate", politicianul a subliniat că romii "pur şi simplu nu vor să muncească", "nu au un simţ al igienei" şi "fac copii pentru a-i trimite să fure sau să se prostitueze". Este adevărat și totodată trist ceea ce vedem și auzim. Noi însă nu putem compara omul creat dupa chipul și asemănarea lui Dumnezeu, cu animalele oricât de degradantă ar putea fi o ființă umană sau etnie. Lucrând cu rromi (țăganii) am acumulat foarte multă experientă. Această experiența mă face să cred că oamenii se pot schimba, că țiganii pot avea un comportament care să nu deranjeze, ba mai mult pot fi apreciați, acceptați, respectați, aplaudați, după cum avem și exemple. Recunoasc că au fost și sunt momente dificile. Procesul educativ cu această categorie de persoane este de durată, comportă sacrificii și efort suplimentar, insistență și sute de repetiții, fără a abandona lupta la primul, al doile sau la al treilea eșec. Ce-mi dai dacă dau copilul la școală?..... Am continuat chiar când am constatat că pentru prima dată în viață s-a pierdut timp și nervi, investiții și bani, chiar și atunci când prieteni, persoane cunoscute și necunoscute au spun ”ți-am zis că nu se poate...” sau ”...vreau să fac donație o bombă...”, am continuat și acum efortul este răsplătit cu respect, recunoștință, mulțumire. Acceptă cu mândrie că ești țigan și încercâ să arați lumii că ești la fel ca toti ceilalți. În acest fel am reușit și acum știu un lucru, omul este cea mai importantă ființă din tot universul creat. Așadar, afirmații exagerate despre anumie categorii de persoane și etnii sunt neavenite, ignoranța nu este o scuză, haideți să-i cunoaștem să le venim în ajutor, să depășim anumite bariere și prejudecăți și dacă e nevoie apoi să judecăm. Societatea, instituțiile de învățământ, legi bine gândite și apoi aplicate pot ajuta foarte mult aceste persoane. Dacă vom sta cu mâinile în sân, nu vom aduce nici o contribuție și ne vom plânge mereu că nu se poate. Haideți să îndrăznim și să nu abandonăm lupta la primul eșec. Lipsa educației duce la decăderea unei națiuni, legea educației aplicată prost, îngustează mintea săzând astfel nivelul intelectualilor și oamenilor de cultură care pot ridica o națiune di praf și cenușă. Dacă nu se vor lua măsuri acum, va fi prea târziu. Educația este un proces complex și de durată. (Nu mă refer doar la țigani, ci la toți cei care nu cred că școala (educația)este singura soluție.)

Pace și Bine tuturor!
P. Emilian Dumea

Articole publicate pe blog